Banner Img
Groepslessen

Meer dan Fitness

Body Gym is meer dan een fitnesscentrum waar u een workout kunt doen op de verschillende toestellen. U kunt bij ons ook terecht voor diverse individuele of groepslessen. Body Gym organiseert onder andere Spinning , Zumba, BBB, Club Step, BodyPump, Pound Rockout Workout en Small Group Training . Voor de kinderen en jongeren onder ons hebben we ook dans - Fit 4 Kids & Fit 4 Teenz . Er zijn danslessen voor kinderen van alle leeftijden. De Fit 4 Kids is van 6 tot 12 jaar.

Lessenrooster

loader
Monday 08/08 Tuesday 09/08 Wednesday 10/08 Thursday 11/08 Friday 12/08 Saturday 13/08 Sunday 14/08
18:30 PM BodyPump
19:00 PM Total Body Training
19:30 PM BBB Spinning
20:00 PM Zumba Spinning

Fitness

Fitness, een goede lichamelijke conditie, is van directe invloed op de kwaliteit van je leven. Wie gezond en fit is kan ten allen tijde het beste uit zichzelf halen. Door te zorgen voor je lichaam en er eisen aan te stellen, vergroot je je eigen potentieel.

Ons lichaam moet in balans zijn. Dit betekent dat je naast goede voeding, goed slapen e.d. ook goed moet bewegen en moet zorgen dat het lichaam in goede conditie is. Met fitness train je niet alleen het uithoudingsvermogen maar ook het spierstelsel. Fitness is geen pure krachttraining. De nadruk ligt op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen om zo goed mogelijk de dagelijkse bezigheden op een goede en varantwoorde manier te kunnen uitvoeren. Wie wil kan een persoonlijk fitnessschema verkrijgen.

Fitness is zeer geschikt voor beginnende en gevorderde sporters, maar ook een prima manier om te revalideren.

Spinning

Spinning: een spurt naar een gezond lichaam

Een spinningtraining is een work-out in groepsverband, waarbij gefietst wordt op het ritme van de muziek. Gedurende de work-out wordt de weerstand van het vliegwiel regelmatig gewijzigd, zodat een soort intervaltraining ontstaat. Deze les duurt 1u waarin een opwarming en een cool down zitten met ertussen 45 min training.

Hoe werkt zo’n fiets:

Op deze fiets kan je niet doen wat je op een gewone fiets doet. Als je bijvoorbeeld wilt “uitbollen” door de voeten stil te houden, lukt dit niet want de fites heeft een vast tandwiel. Dit betekent dat als we willen stoppen, de pedalen als het ware met onze voeten er vandoor gaan.

De fiets zelf heeft een aan de stuurstand een knop waarmee je de weerstand kan regelen; door een eenvoudige draai aan de knop brengt men een soort rem dichter tegen het vliegwiel, waardoor men dus weerstand biedt en het fietsen moeilijker maakt. Hiermee laat het de gebruikers toe vele verschillende bewegingen te doen zoals staan, klimmen, springen en sprinten. Wanneer je de controle verliest, kan je nog altijd aan de noodknop trekken of duwen. Hierdoor stop je 1 keer.

De lesgever:

Een instructor leidt de oefeningen, entertaint en moedigt de deelnemers zo nodig aan. Deze brengt de deelnemers in de juiste stemming, hij visualiseert als het ware de rijstijlen bv. we rijden tussen een rij bomen of we zijn bijna aan de top van de berg.

Verbeteren van de conditie:

Als je regelmatig spinning beoefent, ga je al na enkele weken merken dat het uithoudingsvermogen enorm stijgt. Ook het grote aantal spiergroepen die aangesproken worden, speelt vast en zeker een grote rol.

Gemakkelijk te leren:

Spinning staat open voor alle leeftijdsgroepen en fitheidsniveau’s. Je kan je eigen tempo bepalen en zo kan iedereen, beginneling
of gevorderde, de les volgen.
We hebben 25 fietsen ter beschikking.
Om zeker te zijn van uw fiets vragen wij te reserveren.

 

GROEPSLESSEN

  • BBB bovenlichaam, buik en benen. De les is low-impact (dus geen gespring). Een BBB-les begint met een warming-up, waarna er spierversterkende oefeningen worden gedaan voor boven- en onderlichaam. Er wordt gewerkt met bvb. gewichtjes, Kettlebells, tubes, step,.. We sluiten de les altijd af met buikspieroefeningen en een cooldown. BBB is de ideale manier om aan het lichaam te werken! Deze les in geschikt voor jong & oud!
  • BodyPump is een intensieve fitness workout in groepsverband waarbij met behulp van een barbell (een stang met gewichten) diverse oefeningen worden uitgevoerd op muziek. De gewichtskeuze bepaalt de deelnemer zelf, dit kan variëren tussen 1 en 30 kg. De oefeningen hebben als kenmerk dat er veel herhalingen worden en op ieder lied traint u een andere spiergroep (borst, triceps, biceps, schouders, rug, buikspieren, beenspieren).
  • Zumba is uitgegroeid tot een wereldwijd fitness fenomeen. Het is een leuke interval (aerobics en fitness) training die wordt afgewisseld met korte danscombinaties. De bewegingen worden opgebouwd uit diverse latin-danspassen, zoals Salsa, Merengue, Samba, Reggeaton, enz… Op een leuke manier werk je aan je conditie, verbrand je vet en brengt daarmee je lichaam mooi in vorm. Door de warme klanken, opzwepende ritmes, swingende heupen en dynamische bewegingen verbrand je ook veel calorieën en vergeet je dat je met een workout bezig bent. Je hoeft niet te kunnen dansen om mee te kunnen doen aan Zumba. Iedereen, jong of oud kan meteen deelnemen. Niets moet en alles mag bij Zumba. De vrijheid van bewegen, de dynamiek en de gezellige zomerse muziek zorgen voor een leuke workout. Officieel gediplomeerd Zumba insructeur B1 – B2 – ZumbaTomic – Zumba Gold en Zumba Step.
  • Club Step is een training waarbij je een in hoogte verstelbaar stepje gebruikt om op en af te stappen. Snel resultaat is mogelijk met dit programma dankzij de hoge vetverbranding. Logisch als je weet dat je per les meer dan 1500 keer de step op en af stapt. Op aanstekelijke muziek corrigeer je je figuur en werk je aan je conditie, terwijl je je laat motiveren door je coach. Club Step is voor iedereen die doelgericht wil trainen en iedereen werkt aan een eigen doelstelling. Doen en niet denken staan tijdens de les centraal. Daag jezelf uit en maak die stap naar verbetering van je fitheid. Verschillende soorten muziek wisselen elkaar af in een volgbaar tempo. De oefeningen zijn door jou goed te volgen. Je spant je buik aan en stapt op de step. Je bilspieren en beenspieren zijn hard aan het werk.    
  • Total Body Training                             

  • Spinning is de meest effectieve en motiverende cardiovasculaire training van deze tijd. Het is een groepstraining geschikt voor mannen én vrouwen, getrainden of minder getrainden. Spinning is geschikt voor iedereen die op een plezierige en efficiënte manier wil werken aan zijn/haar conditie. Tijdens de les spant ieder zich in op eigen niveau en onder begeleiding van een spinninginstructeur. Je bepaalt zelf de weerstand via de weerstandknop, dus ook de intensiteit van je training. Elke les heeft haar trainingsprincipe. Uithouding, weerstand, interval of klimtraining: het kan allemaal op een verantwoorde en leuke manier.
  • Small Group Training bestaat uit maximaal 4-8 personen. Hier staat persoonlijke begeleiding centraal. De Personal trainer zorgt er tijdens deze trainingen voor dat er hard gewerkt wordt aan het behalen van je doelen. Er zullen allerlei spiergroepen aan de orde komen, dit doen wij om optimaal resutaat te behalen. Met een Small Group Training ervaart u de voordelen van een Personal Trainer. Elke training is anders. De ene keer ligt het accent op meer kracht, de andere keer meer op conditie. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Dans 4 Kids - Fit 4 Kids

Dans 4 Kids – Fit 4 Kids

Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van knotsgekke muziek, beweging en dans. Dan biedt BODY GYM de ideale oplossing. Bij ons kan je al je energie kwijt.

Swing Kids (2de – 3de kleuterklas)

Kinderen van deze leeftijd leren spelenderwijs genieten van bewegen op muziek. Het accent ligt op het aanleren van eenvoudige bewegingen, contrasten in bewegingen (zoals snel-langzaam, hoog-laag). En dit op hun geliefkoosde muziek van o.a. K3, Samson & Gert, Plop, Mega Mindy, enz…

Funny Kids (1e – 2de – 3de Lj)

In deze les is er nog steeds aandacht voor spelvormen, maar het accent ligt op het verwerven van dansbouwstenen. Dansbouwstenen zijn basispassen die in allerlei dansvormen gebruikt worden, zoals een step touch, shufle. De kinderen leren spelenderwijs dansen op hun geliefkoosde muziek.

Moving Stars (4de – 5de – 6de Lj)

In deze les leer je stoer moves uit verschillende dansstijlen zoals hiphop, house, funk,… Ook de muziek is heel divers, maar altijd bekend uit de Top 50. In de choreografieën wordt gebruik gemaakt van formaties, waardoor je ook samen in een groep leert dansen.

Dance & Move (vanaf 13j tot …)

Hier dans je op een mix van stijlen binnen de hiphop. Urban dance, zoals de naam het zelf al zegt, een verzamelnaam voor dansstijlen die ontstonden buiten de dansstudio’s. Onder Urban dance vallen evoluerende hiphop- en funkdansstijlen die eerder in de Verenigde Staten onstonden zoals breakdance, hiphop, popping, locking, house dance en New Style. Omdat deze stijl voortdurend evolueert en het creëren van een eigen persoonlijkheid in dans zo belangrijk is, zal iedere Urban dancer zijn eigen stijl ontwikkelen. Urban dance leeft en blijft uniek!

Fit 4 Kids (6 t/m 12 jaar)

Fit 4 Kids is een uniek kracht & conditie circuit om kinderen op een leuke manier aan hun lichaam te laten werken. De functionele bewegingen omvatten oefeningen die fundamenteel zijn voor alle dingen die kinderen nodig hebben als ze spelen. O.a. trekken, rennen, gooien, springen, duwen, tillen & klimmen. De oefeningen zijn o.a. is spelvorm, waardoor de kinderen het niet door hebben dat ze aan het trainen zijn. Het doel van de lessen is om ze fitter en sterker te laten voelen, maar vooral samen te bewegen. Dit alles op eigen niveau zodat ieder het maximale uit zichzelf kan halen. Fit 4 Kids is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en gebeurt onder begeleiding.

 

 

Vrijdag:

   
18u00 – 18u50 Fit 4 Kids (6 -12 jaar)
   

Zaterdag:

9u30-10u25 Swing Kids
10u30-11u25 Funny Kids
11u30-12u25 Moving Stars
13u00-13u55 Dance & Move

Personal Training