Banner Img
Groepslessen

Meer dan Fitness

Body Gym is meer dan een fitnesscentrum waar u een workout kunt doen op de verschillende toestellen. U kunt bij ons ook terecht voor diverse individuele trainingen of groepslessen. Body Gym organiseert onder andere Spinning , Zumba, BBB, Total Body Training, BodyPump en Small Group Training . Voor de kinderen en jongeren onder ons hebben we Dans en Fitness 4 Teens . Er zijn danslessen voor kinderen van alle leeftijden te beginnen bij de Funny Kids (5-7j) gevolgd door de Moving Stars (8-11j) en als afsluiter Dance & Move (vanaf 12j). De Fitness 4 Teens is voor de leeftijd +13 jaar.

Lessenrooster

loader
Monday 15/07 Tuesday 16/07 Wednesday 17/07 Thursday 18/07 Friday 19/07 Saturday 20/07 Sunday 21/07
18:30 PM BodyPump
19:00 PM Total Body Training Zumba
19:30 PM BBB
20:00 PM BBB Spinning

Fitness

Fitness, een goede lichamelijke conditie, is van directe invloed op de kwaliteit van je leven. Wie gezond en fit is kan ten allen tijde het beste uit zichzelf halen. Door te zorgen voor je lichaam en er eisen aan te stellen, vergroot je je eigen potentieel.

Ons lichaam moet in balans zijn. Dit betekent dat je naast goede voeding, goed slapen e.d. ook goed moet bewegen en moet zorgen dat het lichaam in goede conditie is. Met fitness train je niet alleen het uithoudingsvermogen maar ook het spierstelsel. Fitness is geen pure krachttraining. De nadruk ligt op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen om zo goed mogelijk de dagelijkse bezigheden op een goede en varantwoorde manier te kunnen uitvoeren. Wie wil kan een persoonlijk fitnessschema verkrijgen.

Fitness is zeer geschikt voor beginnende en gevorderde sporters, maar ook een prima manier om te revalideren.

Spinning

Spinning: een spurt naar een gezond lichaam

Een spinningtraining is een work-out in groepsverband, waarbij gefietst wordt op het ritme van de muziek. Gedurende de work-out wordt de weerstand van het vliegwiel regelmatig gewijzigd, zodat een soort intervaltraining ontstaat. Deze les duurt 1u waarin een opwarming en een cool down zitten met ertussen 45 min training.

Hoe werkt zo’n fiets:

Op deze fiets kan je niet doen wat je op een gewone fiets doet. Als je bijvoorbeeld wilt “uitbollen” door de voeten stil te houden, lukt dit niet want de fites heeft een vast tandwiel. Dit betekent dat als we willen stoppen, de pedalen als het ware met onze voeten er vandoor gaan.

De fiets zelf heeft een aan de stuurstand een knop waarmee je de weerstand kan regelen; door een eenvoudige draai aan de knop brengt men een soort rem dichter tegen het vliegwiel, waardoor men dus weerstand biedt en het fietsen moeilijker maakt. Hiermee laat het de gebruikers toe vele verschillende bewegingen te doen zoals staan, klimmen, springen en sprinten. Wanneer je de controle verliest, kan je nog altijd aan de noodknop trekken of duwen. Hierdoor stop je 1 keer.

De lesgever:

Een instructor leidt de oefeningen, entertaint en moedigt de deelnemers zo nodig aan. Deze brengt de deelnemers in de juiste stemming, hij visualiseert als het ware de rijstijlen bv. we rijden tussen een rij bomen of we zijn bijna aan de top van de berg.

Verbeteren van de conditie:

Als je regelmatig spinning beoefent, ga je al na enkele weken merken dat het uithoudingsvermogen enorm stijgt. Ook het grote aantal spiergroepen die aangesproken worden, speelt vast en zeker een grote rol.

Gemakkelijk te leren:

Spinning staat open voor alle leeftijdsgroepen en fitheidsniveau’s. Je kan je eigen tempo bepalen en zo kan iedereen, beginneling
of gevorderde, de les volgen.
We hebben 25 fietsen ter beschikking.
Om zeker te zijn van uw fiets vragen wij te reserveren.

 

GROEPSLESSEN

 • BBB bovenlichaam, buik en benen. De les is low-impact (dus geen gespring). Een BBB-les begint met een warming-up, waarna er spierversterkende oefeningen worden gedaan voor boven- en onderlichaam. Er wordt gewerkt met bvb. gewichtjes, Kettlebells, tubes, step,.. We sluiten de les altijd af met buikspieroefeningen en een cooldown. BBB is de ideale manier om aan het lichaam te werken! Deze les in geschikt voor jong & oud!
 • BodyPump is een intensieve fitness workout in groepsverband waarbij met behulp van een barbell (een stang met gewichten) diverse oefeningen worden uitgevoerd op muziek. De gewichtskeuze bepaalt de deelnemer zelf, dit kan variëren tussen 1 en 30 kg. De oefeningen hebben als kenmerk dat er veel herhalingen worden en op ieder lied traint u een andere spiergroep (borst, triceps, biceps, schouders, rug, buikspieren, beenspieren).
 • Penalty Box is een complete workout met een agilty grind & horde in 1. De penalty box training is gebaseerd op HIIT training waarbij zeer korte intensieve periodes afgewisseld worden met korte herstelperiodes.In deze Full Body Workout werken we met een Agilty Grind dat ook als horde kan gebruikt worden.Het is zowel cardio,kracht alsook behendigheid & snelheid.Iedereen kan deelnemen en starten op eigen niveau!!
 • Total Body Training  De total body workout groepsles bestaat uit een combinatie training voor het hele lichaam waar bij je conditioneel en spierversterkend bezig bent. Je krijgt een warming-up met verschillende oefeningen dat voordelig is voor alle spiergroepen waarbij je voornamelijk gebruik zal maken van het eigen lichaamsgewicht. Tijdens de groepsles zal je werken aan je figuur en uithouding. Met de total body workout zal je tot wel 450 calorieën verbranden.                           
 • Spinning is de meest effectieve en motiverende cardiovasculaire training van deze tijd. Het is een groepstraining geschikt voor mannen én vrouwen, getrainden of minder getrainden. Spinning is geschikt voor iedereen die op een plezierige en efficiënte manier wil werken aan zijn/haar conditie. Tijdens de les spant ieder zich in op eigen niveau en onder begeleiding van een spinninginstructeur. Je bepaalt zelf de weerstand via de weerstandknop, dus ook de intensiteit van je training. Elke les heeft haar trainingsprincipe. Uithouding, weerstand, interval of klimtraining: het kan allemaal op een verantwoorde en leuke manier.
 • Small Group Training bestaat uit maximaal 4-8 personen. Hier staat persoonlijke begeleiding centraal. De Personal trainer zorgt er tijdens deze trainingen voor dat er hard gewerkt wordt aan het behalen van je doelen. Er zullen allerlei spiergroepen aan de orde komen, dit doen wij om optimaal resutaat te behalen. Met een Small Group Training ervaart u de voordelen van een Personal Trainer. Elke training is anders. De ene keer ligt het accent op meer kracht, de andere keer meer op conditie. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Dans en fitness voor kids

Ben je tussen 5 en 18 jaar oud en hou je van knotsgekke muziek, beweging en dans. Dan biedt BODY GYM de ideale oplossing. Bij ons kan je al je energie kwijt.

 

Funny Kids (5-7j)

Kinderen van deze leeftijd leren spelenderwijs genieten van bewegen op muziek. Het accent ligt op het aanleren van eenvoudige bewegingen, contrasten in bewegingen (zoals snel-langzaam, hoog-laag). Er is steeds aandacht voor spelvormen. De kinderen leren spelenderwijs dansen op hun geliefkoosde muziek.

Moving Stars (8-11j)

In deze les leer je stoer moves uit verschillende dansstijlen zoals hiphop, house, funk,… Ook de muziek is heel divers, maar altijd bekend uit de Top 50. In de choreografieën wordt gebruik gemaakt van formaties, waardoor je ook samen in een groep leert dansen.

Dance & Move (vanaf 13j tot …)

Hier dans je op een mix van stijlen binnen de hiphop. Urban dance, zoals de naam het zelf al zegt, een verzamelnaam voor dansstijlen die ontstonden buiten de dansstudio’s. Onder Urban dance vallen evoluerende hiphop- en funkdansstijlen die eerder in de Verenigde Staten onstonden zoals breakdance, hiphop, popping, locking, house dance en New Style. Omdat deze stijl voortdurend evolueert en het creëren van een eigen persoonlijkheid in dans zo belangrijk is, zal iedere Urban dancer zijn eigen stijl ontwikkelen. Urban dance leeft en blijft uniek!

Fitness 4 Teens (+13j)

Fitness onder begeleiding van een coach met op maat gemaakt trainingsschema voor kinderen vanaf 13j.

 

Vrijdag:

   
18u00 – 19u00 Fitness 4 Teens (+13 jaar)
   

Zaterdag:

9u30-10u25 Funny Kids
10u30-11u25 Moving Stars
11u30-12u25 Dance & Move

Personal Training

Personal Coaching op maat is wat wij bieden. Daarvoor werken we met een volledig functionele work-out, waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke doelstellingen zoals:

 • Prestatieverbetering
 • Wegwerken van spiertekort
 • Afvallen
 • Wegwerken van last zoals lage rugpijn
 • Gezond bewegen
 • Revalidatie

In het kader van blessurepreventie wordt dit volledig op maat aangeboden.